Over Join rijopleidingen


Join rijopleidingen

Onze autorijschool bestaat al vele jaren. Daarom is onze autorijschool ondertussen een begrip in Eindhoven! Wij hebben al vele kandidaten succesvol opgeleid. Met onze bekwame instructeurs staan wij garant voor een kwalitatieve rij-opleiding!

De lessen worden voornamelijk in Eindhoven en in de directe omgeving van Eindhoven gegeven. Zo kan de cursist bekend worden met deze regio. Want hierin vinden ook de praktijkexamens plaats!

Join rijopleidingen zorgt voor:

  • een vlotte rij-opleiding
  • niet meer lessen dan nodig zijn
  • steeds je eigen instructeur en lesauto

Natuurlijk zorgen wij er ook voor dat alle minuten die je bij onze rijschool komt lessen ook echt gebruikt worden voor de rijles.

Leerlingkaart

Tijdens de rij-opleiding krijg je een eigen leerlingkaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen nauwkeurig bij. Hiermee kan je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Na elke les wordt er weer een vooruitgang aangetekend op je kaart. De leerlingkaart is inbegrepen bij de cursus.

De TussenTijdseToets (TTT) 

Dit is een rij test die net zo verloopt als een echt examen.
Een examinator van het CBR gaat toetsen hoe het met je rijvaardigheid gesteld is en gaat de examenonderdelen onder de loep nemen en kijken in hoeverre je voldoet aan de officiele examen eisen. Deze toets duurt ook even lang als een echt praktijkexamen en je hebt er een geldig theorie-certificaat voor nodig.

Na afloop van de tussentijdse toets krijg je advies over de examen-onderdelen die nog wat extra aandacht nodig hebben. Bij een positief advies over de bijzondere verrichtingen (hellingproef, omkeeropdracht, parkeeropdracht en stopopdracht), krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens je eerstvolgende praktijkexamen.

De tussentijdse toets is dan ook een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rij-examen, zodat je minder nerveus hoeft te zijn.

Voorbeiden op het examen

Het rijexamen is vooral gericht op je zelfstandigheid. Een onderdeel van het examen is een zelfstandige route rijden. Dat kan zijn dat je met een navigatiesysteem gaat rijden of een clusteropdracht krijgt of je rijdt zelfstandig naar een oriëntatietiepunt.

De examinator zal ook aan situatiebevraging doen en de door jezelf vooraf ingevulde zelfreflectieformulier met je doornemen en zijn bevindingen daarover mededelen.

Bijzondere verrichtingen

De bijzondere verrichtingen worden onderverdeeld in 3 onderdelen namelijk: Parkeeropdracht, Keeropdracht en Stopopdracht. Bij elk van deze opdrachten heb je zelf de keuze met welke bijzondere verrichting je de opdracht uit gaat voeren (hoe zou jij het doen als je jouw rijbewijs al had).

Tussentijdse toets

Als je bent geslaagd voor je theorie-examen, kun je de tussentijdse toets doen. In deze toets kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen op je praktijkexamen.

Wat moet je meenemen naar je examen:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Oproepkaart
  • Zelfreflectie formulier
  • Eventueel adviesformulier van je tussentijdsetoets